Kukába a melltartókkal

Legalábbis ezt tanácsolják nekünk francia kutatók, napok óta a melltartó létjogosultságáról cikkezik a sajtó.

Egy Facebook post erejéig én is foglalkoztam már a kérdéssel, de ma egy kedves olvasóm külön megkérdezte a véleményemet, hogy akkor hordjunk-e melltartót vagy nem???

Csipkés melltartó nagy méretben

A melltartó viselése orvosilag:

Fogalmam sincs mi az igazság! Lehet olvasni olyan cikkeket, hogy árt a melltartó használat, olyat is hogy kifejezetten hasznos melltartót viselni.

Ez egy olyan kérdés mint a zsír és az olaj.

20 éven keresztül szoktunk le a zsírról, mert az egészségtelen, most meg azt mondják a hangadók, hogy az olaj és a margarin káros, aki jót akar magának, használjon zsírt…

A melltartó viselése józan paraszt és gyakorlati tapasztalataim alapján:

A nagy melleknek mindenképp kell a melltartó. A mellek különállnak a testtől, himbálódznak, nagyobb a fizikai sérülés veszélye. Tudod, mikor be van szakadva a körmöd, az is mindenbe beleakad, és az ugye nem kellemes.

Egy hevesebb mozdulatnál ráadásul fájhat is a nagyobb mell, ahogy “csapódik”. Ha futottál már úgy, hogy az egyik kezeddel lefogtad közben a melleidet, akkor tudod, miről beszélek.

Ezek egyszerű fizikai törvényszerűségek. Nekem logikus, pedig csak azért kaptam 4-est a suliban, mert tetszettem a tanárbácsinak.

Divat, társadalmi elvárások szempontjából:

Pánt nélküli melltartó

Napjainkban egyszerűen szokás a melltartót viselése.

Az ember lányán jobban mutat a ruha, ha van alatta melltartó. Volt idő, mikor a nők fűzőben, főkötőben tengették a napjaikat, akin nem volt, arra ugyanúgy csúnyán néztek a többiek, mint napjainkban a melltartót nem hordókra.

Persze most is elnézik (sőt!) a nők egy kicsiny csoportjának, hogy nem hordanak melltartót: feltéve persze, ha a mellei viszonylag kicsik és a mostani szépségideálnak tökéletesen megfelelnek, feszesek. Ha nem ilyenek a melleid és nem hordasz melltartót, akkor pedig szégyelld magad!!!

Azokat a nőket egyébként nagyon csodálom, akik vállalják, hogy ők márpedig nem hordanak melltartót, és tesznek arra, hogy erről ki mit gondol.

Mit tanácsolok neked melltartó-ügyben:

Tégy úgy, ahogy Te a legjobban érzed magad a bőrödben!

Ha nem szeretsz melltartót hordani, és ezt büszkén vállalod, akkor hajrá, drukkolok neked!

Ha szeretnél melltartót hordani, csak még nem találtad meg az igazit, akkor szívesen segítek neked:

Töltsd ki a melltartó méret kérdőívemet.

A megjegyzés rovatba mindenképp írd le minden búdat, bánatodat, vágyadat a melltartókkal kapcsolatban.

Én konkrétan ha társaságba, vagy nyilvános helyre megyek mindig hordok melltartót. Az előre formázott, sima felületű, varrás nélküli melltartókat szeretem, az utóbbi időben fedeztem fel magamnak a szivacsos melltartókat, nagyon szép formájú melleket tudnak varázsolni. Egyszer próbáld ki Te is. Otthon vagy nincs rajtam melltartó, vagy egy kényelmes “Ahh bra“-t viselek.