Mégis csak a gömbölyded formák a (túl)szexisek?

Hihetetlen dolgot tapasztaltam a saját bőrömön, még most se tértem egészen magamhoz!!!!

 

Pár napja a Facebookon hirdetem a nagy mellű nőkre specializálódott webáruházamat, az Angelina Fehérneműt.

Egy ilyen Facebookos hirdetés egy képből, és hozzá pár szavas szövegből áll. Mielőtt aktívvá válik a hirdetésem valaki a Facebook részéről leellenőrzi, hogy szalonképes-e a hirdetés, és csak akkor válik élessé, ha átment a szűrőn.

2 képem megfelelt a Facebook ellenőrei számára, de egy harmadik bizony óriási meglepetésemre fent akadt a rostán.

Az ominózus kép az alábbi okok miatt nem ment át a szigorú Facebook ellenőrzésen :

1. A hirdetéshez tartozó kép irreleváns, vagy illetlen. A képnek igazodni kell a kereskedelmi hirdetés tartalmához, nem lehet politikai, szexuális vagy egyéb érzékeny témát érintő.

2. Továbbá nem engedélyezettek a képek, amelyek túlságosan nyíltak, provokatívak, vagy túl sok bőrfelületet mutatnak meg.

3. Szintén nem engedélyezettek az olyan képek, amelyek esetleg lealacsonyítanak, vagy idealizálnak egy egészségi állapotot, vagy valamilyen testalkatot.

 

Lássuk a képeket:

Elutasítva!!!!

nyil
lefele nyíl

Elfogadva!!!

Elfogadva!!!

 
Hát én csak azt a különbséget látom a képek között, hogy az elutasított képen szereplő nő valamivel teltebb, gömbölydedebb, mint a másik két képen szereplő nő.

Férfi szemmel persze nem tudok ránézni, de tényleg mintha szexisebb, bujább lenne az elutasított kép.

Nem tudom eldönteni, hogy

 • tulajdonképp az volt a baj, hogy túl szexisnek találták a képet?
 • netán úgy ítélték meg, hogy a képen szereplő duci hölgy alakja eltér a kikiáltott ideáltól?
 • a nagy mellek nem szalonképesek?
 • vagy a kövérség idealizált bemutatásáról lenne szó?

Ti mit gondoltok? Vitassuk meg!

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

37 comments on “Mégis csak a gömbölyded formák a (túl)szexisek?”

 1. sharon Válasz

  Ez furcsa… Kerdes szamomra hogy pontosan kik ellenoriztek. Ha igazan beleasna magat az ember az amerikai fonoksegnek azert ez erdekes lenne… Foleg odakint ebbol nagy botrany lehetne. Nagyon figyelnek az ilyesmire. Miert pont az az egy?

 2. Macsuga Nikolett Válasz

  Kedves Idióta Facebook moderátorok!

  Miért is kellett elutasítani a képet?

  Miért nem azzal foglalkoznak, hogy a facebookon hány olyan kép van ahol a “hölgyeken” (idézőjel azért, mert ezeket a nőket nem nagyon lehet véleményem szerint hölgyeknek nevezni) még ruha sincs és különböző pózban vannak fent a képei! Ezek a játékok üzenő falain is megtalálhatóak!

  Ellenben ez a kép egy dekoratív, szép nőről készült, aki még FEL IS VAN ÖLTÖZVE!!!!

  Hát hülyék vagytok?

  Ja, a képen megjelenő hölgyhöz hasonlóan nekem is ilyen nagy melleim vannak és szívesen felvennék egy ilyen fehérneműt!

  Üdvözlettel:

  Egy nagy mellű nő, aki nem fél szépnek látszani!

 3. G. Kata Válasz

  Nos, kíváncsi vagyok, hogyha pl egy Rubens-képre applikáltatnál egy melltartót ( érdemes lenne kipróbálni) azt elfogadnák-e.. bár a rubensi nők igazán nem annyira nagy mellűek, inkább egyéb testtájékaikon túlméretesek…

  Ne aggódj, egy ismerősöm ismerősének az ízléses (!!!) és nagyon édes képét utasították el, amelyen a két ikrecskéjét szoptatja! A szoptatás ténye jól kivehető a képen de a melle a két kölök buksijától nem is látszik..

  Prűd és diszkriminatív banda a fézbúk cezorgárda !!

 4. mstimcsi Válasz

  Hát ,ez érdekes… Mindenesetre, mi az, hogy kikiálltott szépségideál? Én a magam részéről elmondhatom, az elutasított hölgy kategóriájába tartozom, és NEM cserélnék egyetlen nyápic elöl deszka csajjal, akinek 75 B- s melltartó kell…..
  Mondjuk elég diszkriminatív, hogy a 90 G – s mellemre nehezen kapok melltartót, fürdőruhát. érdekes azért is, mert úgy látom, nem vagyunk kevesen… és mégsem.
  Mindenesetre az elutasított hölgy sokkal érdekesebb, gömbölydedebb, és izgalmasabb….
  Szép napot!

 5. jazmi Válasz

  háát.felettébb felháboritó!
  nem értem, hogy miért csak az xs-es méretű nők képeit lehet közzétenni!főleg , hogy a weboldalatok direkt az extra méretűeknek is gyárt fehéreműt.amiért mellesleg szégyelheti magát a többi gyártó!!!!
  sztem a teltebb nők az ideálisak.én is ebbe a kategórába tartozom.
  ezt diszkriminálásnak is lehet mondani!!!!
  amit még leírnék,nyomdafestéket nem tűr…..

 6. Ircsi Válasz

  Szóhoz sem jutok!Ugyan mi a magyarázat az elutasításra??
  Szerintem meg határozottan kellemes a szemeimnek a modell és a viselete is!
  Remélem diszkriminációról szó sincs!?

 7. Margit Válasz

  Szerintem ez kimeríti a diszkriminatív cselekedetet , míért más az a női nagy mell amirt súlyos százezreket fizettek a plasztikai sebésznek / azt bezzeg mindenhol kendőzetlenül lehet mutogatni / . A megfelelő melltartó megtalálása így sok gondot okoz nekünk akiket at ermészet áldott ( vert !!??) meg az átlagosnál nagyobb mellekkel.

 8. mariann Válasz

  Ez a legprűdebb dolog, amivel mostanában találkoztam…! Ez diszkrimináció, semmi szexuális jellege nincs a képnek. Nyilván aki erre az oldalra kattint, fehérneműket szeretne látni, azt pedig ruhán keresztül nemigen lehet:((((
  Sajnálom ezt a felfogást.

 9. Kitti Válasz

  Sziasztok, azt hiszem nem leszek népszerű ezzel a kommenttel, de én másban látom az elutasítás okát. Nem a képen szereplő hölgyekkel van a gond szerintem, hanem a két elfogadott kép úgy néz ki, mint egy mai szemmel elfogadható, profi színvonalú fehérnemű reklám. Az első fénykép szerintem jobban emlékeztet azokra a fotókra, ahol bizonyos hölgyek önmagukat hirdetik – szerintem itt lehetett a probléma, de ez csak tipp. De tényleg ciki, hogy nem ment át a rostán.

 10. Beus Válasz

  Ez egy szép kép, a modell is izlésesen telt, ápolt, szép. Ami miatt elutasították, az szerintem az, hogy 1. a fekete fehérnemű már erotikusabb hatású, mint a világosabb. 2. túl személyes a környezet és a póz. Az ágyban heverő hölgy már asszociációkra sarkall. Mosolyog, míg a másik két hölgy semleges arckifejezéssel néz. Mindettől függetlenül aki a modellt akarja látni, az azt látja, aki viszont egy zsákmányt akar látni, az azt fogja.

 11. Beus Válasz

  Lemaradt az utolsó gondolatom: Talán, ha nem szembe mosolyogna, hanem más irányba nézne a hölgy. Talán akkor elveszítené azt a hívogató, bátorító töltetét a fotó.Kíváncsi volnék, akkor is visszadobnák a képet?

 12. Betticsek Válasz

  Én nem értek egyet a döntéssel a Facebook részéről,mert a kép szerintem nem ízléstelen,sem provokatív,hanem épp ellenkezőleg…Talán a fekete csipke miatt lehetett,ami egy -két milliméterrel többet láttat,mint a másik két képen.És épp a minap láttam fent pár képet ezen ominózus oldalon,a páromat jelölte volna meg ismerősének egy “hetéra”(és még szépen fogalmaztam)és az összes képen csak a csípője és a nyaka közti rész látszódott kendőzetlenül,max.2 csík ragtapasszal leragasztva az aerola…Háááttt…az minden volt,csak nem ízléses.Bár nem nyíltan hirdetésként volt feltéve,pedig az volt…Ennyit a cenzúráról.

 13. witch Válasz

  A hölgy gyönyörű, a kép gyönyörű! Semmi gond vele csak vannak elmebeteg emberek akik nem ismerik fel a szépet .
  Sajnos melltartót én sem kapok magamra ( 90 E ) ill csak megfizethetetlen áron. 🙁

 14. Tündi Válasz

  Én már ezen sem csodálkozom…tulajdonképpen ugyanezt érzem hosszú évek óta. Persze, attól még ez sem esett jól. A gond persze nem az , hogy túl szexi volna a kép, mert ma konkrétan nem, hogy szexi, de kimondottan pornográf képet láttam fent…és ez mindennapos.Szóval, ha a 90H-hoz(mint nekem), nincs 65cm-es derekad…akkor a fene sem kíváncsi rád….mint kiderült a világ sem

  • PapAgi Válasz

   Kedves Tündi!

   Az nem derül ki szerintem, hogy ne lenne senki kíváncsi a nem 65 cm-es derekú, igazi nőkre. 🙂
   A bírálók nem hagyják kiderülni, hogy mekkora lenne az érdeklődés.

   Ági

 15. Andrea Válasz

  Nos, szerintem egyértelműen azért utasították el, mert az illető pasasnak csak a cicababák jönnek be, a teltebb nők nem. Kellene indítanunk egy nemzetközi “Big is Beautiful” kampányt az Arckönyvön 😉

  Ági, azt hiszem, jó, ha szólok, hogy a hírleveled, ami felhívta ezekre a képekre a figyelmet, spamként érkezett a Yahoo-s fiókba, ami egyébként nem szokott megtörténni. Nem akarom az ördögöt a falra festeni, és nem tudom azt sem, hogy vajon a két dolog tényleg összefügg-e, de nem kizárt, hogy a Face nem csak szimplán letiltotta a képedet…

  • PapAgi Válasz

   Drága Andi, ha pontosan nem is a “Big is beautiful” projekttel, de valami nagyon hasonlóval készülünk Luz de Nura-val: http://igykerekavilag.blogspot.hu 🙂
   Hú, csak nincs itt semmi nagy konspiráció az e-mailekkel kapcsolatban. De annak nagyon örülök, hogy még a Spamből is kimentetted a levelem. 🙂

 16. PÁLINKÁS RITA Válasz

  FELHÁBORÍTÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Én biztos nem hagynám annyiban a dolgot és állásfoglalást kérnék! E miatt van annyi anorexiás, evés és testképzavarban szenvedő, önmarcangoló nő és lány, mert csak a nagy ideákat akarják ránk tukmálni folyamatosan!

 17. 1 masik Andrea Válasz

  Azt nem tudom miert utasitottak el, de azert nagy baj, hogy igen, mert a tinik mast sem latnak mindehol, csak tokeletes alaku, szepseges arcu babakat.
  Aztan a szulo probalja megertetni veluk, hogy nem kell mindenkinek ilyennek lenni, sot nem is lehet.
  Akinek rendben van a lelke, az tudja mar tizenevesen is, hogy lesz egyszer egy ferfi akinek majd o lesz a legszebb es legcsinosabb, attol fuggetlenul hogy hany kilo.
  Ez nem ad felmentest a mozgas es az egeszseges etrend alol, mert tehetunk azert hogy onmagunkhoz kepest jol nezzunk ki. De nem ennek kene az elet celjanak lenni es plane ettol fuggove tenni a boldogsagunkat.
  Ami a melltarto reklamokat illeti, engem kifejezetten idegesit, hogy leirjak kaphato F,G,H kosarmeretben is, de persze a foto egy 70/B -s meretu modellrol keszul. Ezen a foton pont az erintettek (a nagy melluek) latjak, hogy milyen lenne rajtuk is.
  Szerintem csak ilyen alkatu, valoban nagy mellu nokon szabadna bemutatni ezeket a modelleket.
  Udvozlettel: 75/G

  • PapAgi Válasz

   Ezt tényleg én is meg szoktam kapni. Hogy hiába mondom hogy a webáruházam a nagy kosaras melltartókra specializálódott, ez nem látszik vissza a képeken.
   De tényleg ez van, hogy a gyártók nem nagyon készítenek divat fotót valóban nagy mellű hölgyekkel, hanem csak vékonyka manökenekkel.

   A múltkor pont az egyik visszatérő vevőm azt mondta, hogy bevállalná, hogy küld olyan fotót, amikor a melltartóinkat viseli. Csak hogy látható legyen, hogyan áll ez egy hús vér nőn. 🙂

 18. Marianna Válasz

  Nem igazán értem mi a probléma ezzel a képel,szerintem nagyon csinos.Én jó magam is elég nagy mellekkel rendelkezem,és büszke vagyok rájuk,szívesen viselnék ilyen vagy hasonló fehérneműt.

 19. Gyarmati Jánosné Válasz

  A hölgy és a melltartó is nagyon csinos,. Megmutattam a család férfitagjainak is, mindenki pozitívan nyilatkozott róla.Érthetetlen számomra, miért nem tetszik a T.illetékeseknek. Netán irigység?

 20. Poós Istvánné Válasz

  Ez biztos meghozná a kívánt hatást. Nagyon sokan örülnénk neki. Könnyebb volna egy egy modell kiválasztásánál a döntés.
  Drukkolok , hogy végre legyen egy ilyen választási lehetőségünk, nekünk nagy mellű nőknek. (H80)
  Üdvözlettel: Piroska

 21. Fekete Zoltán Válasz

  Minden esetre ügyes fogás a web áruház reklámozására.
  Ugyanis ha a képre kattintasz akkor a web áruház oldala jön be.
  Hogy ez miért nem Nekem jutott eszembe.
  Zoli

 22. Ferenczi Margit Válasz

  Szerintem sem az a baj a képpel, hogy nem szép,gusztusos,esztétikus hölgyet és fehérneműt ábrázol. Éppen ellenkezőleg! Óriási reklám lehetőség van benne és azt mégsem engedhetik,hogy ekkora érdeklődést váltsatok ki és ennek megfelelő üzleti haszonra tegyetek szert. Én így érzem,nem hiszem ,hogy tévednék.

 23. Márjánovics Amália Válasz

  Külön örömömre szolgált,hogy végre találtam egy olyan oldalt ahol a saját méretemben is találhatok szép ízléses vagy szexis fehérneműt .
  Egy picit sem zavar ha ez reklámot jelent a készítőjének forgalmazójának .Sőt így más hölgy is talál kedvére való fehérneműt.
  Van egy két kép ahol bátrabban is el tudnám képzelni a NEM anorexiás modelleket.Az hogy a Facebook elutasított egy képet hát kit érdekel a többit bármikor láthatjuk egy vélemény nem számít.Gondolom rosszkedvű volt aznap a moderátor.

  Én sok sikert kívánok az Önök munkájához és Békés Áldott Karácsonyi Ünnepeket!
  Amália

 24. Ági Válasz

  Mégis hogy lehet bemutatni egy nagy mellűeknek készített melltartót kismellűeken? Épp azt nem adja vissza, ami a lényege annak, hogy modellen láthatom. Ez agyrém! Akkor ki sem mehetek az utcára mert ízlésromboló vagyok????

 25. Erzsébet Válasz

  Női szemmel sose jutott volna eszembe!!!

  Most kérdeztem meg egy kollégámat, aki azt mondta, hogy az elutasított képen a nő szembe néz és neki az jut eszébe róla, hogy “széttéplek” és nem a fehérnemű jut eszébe, hanem a szex. 😀 😀
  Szóval tuti, hogy férfiak a moderátorok! (De kollégámnak a háromból az elutasított tetszett neki, pedig a vékony lányokat szereti!)

 26. Erzsébet Válasz

  A férfiak teljesen másképp látják! Nem a méretkülönbséget, hanem azt, hogy az elutasított belenéz a kamerába és kifejezetten pajzán a mosolya. A másik két képen nem néznek a kamerába!

Leave A Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük