Melltartó méret bakik

Az 1. számú melltartó méret probléma

Pánt nélküli melltartó

A leggyakoribb melltartó hiba, hogy túl bő a melltartó hátpántja, pedig a tartás min. 80%-át a hátpántnak kellene adnia!

Ha túl bő a melltartó hátpántja, akkor találkozol az olyan melltartó problémákkal, hogy:

  • A hátpánt hátul felcsúszik a nyakad irányába
  • Olyan hurkák alakulnak ki a hátadon, amik alapból nincsenek neked. Ha melltartó nélkül is vannak hurkák a hátadon, akkor ugye azt nem a rossz melltartó eredményezi…
  • A vállaid cipelik a melleid súlyát, mert a hátpánt nem tart semmit

Gondolj bele, hogy a pánt nélküli melltartók hogyan maradnának fent az ember lányán, ha nem a hátpánt adná a biztos tartást a melltartónak?!?

Teszteld a melltartó méretedet

Melltartó méretHa bizonytalan vagy benne, hogy vajon a most hordott hátpántod megfelelő-e, tesztelj!!

Próbálj fel egy hátmérettel kisebb melltartót eggyel nagyobb kosárral. A kosár méretén azért kell módosítani, mert D és D kosár nem egyforma. Nézd csak meg a fotót, ez mind D kosaras melltartó, csak más hátmérettel.

Tehát a szabály a melltartó méret teszteléshez a következő:

Hátméret mínusz 1 méret, kosár +1 méret, azaz ha eddig 85D-t hordtál, akkor próbálj egy 80E-et!

Ha ez a melltartó sem az igazi, akkor töltsd le innen a melltartó méret keresőt, és az útmutató alapján finomítsd tovább a melltartó méretedet, amíg meg nem találod a tökéletest.

Akinek már bevált ez a melltartó méret aranyszabály:
 

“Szia Ági!
… Valamelyik nap iratkoztam fel Hozzád, és olvastam a helyes méret kiválasztásáról. (Előzményként annyit, hogy mindig nagyok voltak a melleim, és a helyzet olyan elviselhetetlenné vált, hogy februárban volt a mellkisebbítő műtétem. Fájt a hátam, nem tudtam sportolni semmit, stb. Szóval már voltak harcaim cicifix-ügyben :D)
Mégse jött be semmi igazán, de a Nálad olvasottak után kipróbáltam az egy méret mínusz a hátnál, egy plusz a kosárnál-elvet, és MŰŰŰKÖDIIIK!!!! Életemben először vettem egy PINK merevítős melltartót, és imádom, hogy végre nem úgy nézek ki, mint a saját öreganyám:))) Köszönöm, örök hála: Judit”

Próbáld ki a tuti melltartó méret tippemet, és számolj be róla, hogy mit tapasztaltál! 🙂