Mit kell tudni a kismama fehérneműkről, melltartókról?

Minden alkalomra a megfelelő kismama fehérneműt!

A fogantatástól kezdve a szoptatás befejezéséig női test folyamatosan változásban van. Ennek az izgalams időszaknak minden egyes állomásán más és más fajta speciális fehérnemű biztosítja a kényelmedet.

Kismamaként különösen fontos szempont lehet számodra, hogy minden percben jól érezd magad a bőrödben, pozitív és kiegyensúlyozott legyél. Az elcsépelt tv szlogen után szabadon: Ami jó a mamának az jó a babának!

Az egyes  darabokra pl. terhességi melltartó, haspánt, szoptatós melltartók csak rövid ideig lesz szükséged. Mégis megérik az árukat, ha segítenek téged abban, hogy komfortosabban, könnyebben teljen ez az időszak.

A mell növekedése

A terhesség alatt a melled akár 300-500 grammal is növekedhet.
Ha nehéz, vagy nagyméretű melleid vannak, akkor- ha nincs megfelelő tartás vagy alátámasztás- különböző panaszaid léphetnek fel, mint:

  • Izomfeszülés a válladban tarkótájékon, vagy a hátad felső szakaszában.
  • A kötőszövet felfüggesztőrendszerét alkotó kollagénrostok megnyúlnak, elszakadnak, a melled megereszkedik, elveszti a tartását. Kialakulnak a melleden a terhességi csíkok, az ún. striák.

http://angelinafehernemu.hu/spd/5168Anita/Terhessegi_Alap_Melltarto_E_kosarig#page_artdet_tabs

Milyen a jó terhességi melltartó?

  • Tökéletes tartást és megfelelő alátámasztást biztosít a melleidnek
  • Megelőzi a cicid megereszkedését, csökkenti a striák kialakulását
  • Kényelmes viseletet biztosít még akkor is, ha érzékeny a melled

A terhességi melltartót a 3-4. hónapban célszerű kiválasztanod. Felvételkor a legkisebb fokozatban is kényelmesnek kell lennie. Így később majd tudod bővíteni. A rugalmas kosár pedig illeszkedni fog a megnövekvő cicidhez.

A terhességi alsó szintén rugalmasan követi a pocakod növekedését. Különösen fontos, hogy sehol ne szorítson, hanem kényelmes legyen.

A terhességi támasztó pánt jelentősen csökkenti a gerincfájfalmaidat, a hólyagodra nehezedő nyomást és a hasi- medencetájákodon jelentkező feszülő érzést.

 

 

 

Mikor ajánlott a szoptatós melltartó?

A szoptatós melltartókat legkorábban a 8. hónap elején vásároljátok meg, mivel a mell növekedése ezt követően zárul le. Mivel a tejbelöveleés a szülés után a mell méretedet jóval meg fogja növelni, ezért egykosármérettel nagyobbat vásárolj, mint az éppen hordott kosárméreted. A hátpánt  akkor jó, ha a legtágasabb kapoccsal viselve lazán illeszkedik rád.

Forrás: Anita Maternity katalógus