Be-Fit Pharma Nord reklám: ha kövér vagy a barátnők is tesznek rád

Új fogyasztó tabletta a piacon

A napokban véletlenül csípetem el ezt a reklámot a tv-ben és teljese kiverte nálam a biztosítékot!

A forgatókönyv a következő:

 • A célcsoportot megtestesítő, (megjegyzem, szerintem formásan) telt,  fiatal lány egy kanapén szomorkodik, miközben a nádszál vékony barátnői jól szórakoznak ruhapróbálgatás közben.
 • A főhősnőnk szegény hiába próbálja elkeseredetten beleerőltetni magát a ruhába, amit a barátnők adnak neki.
 • A megoldás persze nem egy számmal nagyobb ruha választása és az undok barátnők lecserélése. Szerencsére van ez a klassz fogyasztótabletta, aminek a segítségével nem csak a ruha lesz rám jó, hanem a barátok is el fognak fogadni.

Nézzük meg egy kicsit alaposabban ezt a reklámfilmet!

Az látszik, hogy a reklámfilm fiatal korosztályra céloz, tippem szerint mindenképp 25 év alattiakat szeretne megszólítani.

Vajon mit üzen egy ilyen reklámfilm egy 12-14 éves lánynak, akinek a hormonjai éppen most varázsolnak zsírpárnákat a testére egyik napról a másikra?

Halál gáz, ahogy kinézel?! Szégyelld magad! Így nem élet az élet, nem hogy egy csinos ruhát, de még a kellemes, baráti programokat sem érdemled meg.

Ráadásul a hősnőt inkább mondanám átlagos testalkatúnak, mint kövérnek. Szóval az átlagos testalkat már gáz? Csak a szinte elérhetetlen vékonyság a szép? Amit megjegyzem, nem hiszem, hogy a csodabogyó beszedésével el lehetne érni…

Kérdés, hogy kell-e egyáltalán ez a fene nagy karcsúság?

Újszerű módon a nemkívánatos háj rezdülését premier plánban látjuk, aminek a célja az elborzasztás. Bár azért végeznék egy felmérést pasik körében hogy hány százalékuk találja a jelenetet inkább szexinek, és nem undorítónak?

Ti mit gondoltok erről a reklámfilmről?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments on “Be-Fit Pharma Nord reklám: ha kövér vagy a barátnők is tesznek rád”

 1. Pingback: Duci lány egy száll melltartóban, bugyiban mutogatja "szégyellni" való testét | Franciabugyi

 2. Kriszta Válasz

  Én ugy gondolom nézőpont kérdése!
  Az biztos hogy figyelni kell az étrendre mert valljuk be hogy már gyermekkorban csúfolják egymást a gyerekek!!
  Inkább mozogjon egy gyerek egyen sok gyümölcsöt és zöldséget
  mint chipset meg hamburgert de ebben is a mérték a szempont!

 3. Vanda Válasz

  Szerintem is nagyon fontos az étrend, az egészség miatt is. Persze semmi nem 100%, még azok körében sem, akik életükben nem ettek meg egy hamburgert, de az esélyt meg kell adni. De mit csinálsz azzal a gyerekkel, akinek a génjeiben van kódolva? Nekik mit mondjunk? Mert igen, sajnos ha a család és rokonság molett, duci, kövér, akkor nincs mit tenni. Akkor az Ő élete már nem is ér semmit? Vannak a szerencsések, akiknek a családjában egy molett/duci/kövér sincs. Ő sem lesz az soha, még akkor sem lesz soha kövér, ha nem sportol és nem figyel az étrendjére. Esetleg meghízik egy kicsit, de kövér nem lesz. Nekem pl a növérem élete egy nagy egybefüggő fogyókúra. És akármilyen vékonyra koplaltatta, tornáztatta magát soha nem volt vékony nő. A felsőteste össze esett, csontos volt, de deréktól lefelé soha nem tudott megszabadulni a “kövérségtől”. Nem is fog soha, hacsak át nem szabatja magát. Ez van. Genetika. Szóval nagyon fontos a helyes étrend, és a mozgás az egészség szempontjából! De a génjeidet nem tudod kicserélni.

 4. DusGazdag Válasz

  Én egy 33 éves férfi vagyok, és teljes mértékben egyetértek a cikk írójával, az ilyen reklámok egy fiatal lányra romboló hatással is lehetnek, hála a fogyasztói társadalomnak és a gyógyszerbiznisznek, ezért a nagy tanácsom az, hogy iktassátok ki a reklámokat az életetekből amennyire csak lehet, és éljetek boldogan a testetekben. Később úgyis rájöttök, hogy a reklámban látott testalkat igenis kívánatos és egészséges is. Én erre a reklámra mellesleg a szexi csaj láttán kerestem rá, és úgy bukkantam rá erre a cikkre.

 5. Ducika Válasz

  Én egy 57 éves kövér anyuka vagyok egy 20 éves agyilag csontsoványságra kódolt lánnyal. Nem tőlem örökölte a genetikailag a testalkatát. A “sose leszek kövér” kategóriába tartozott mindig is, ennek ellenére a mai elvárásoknak megfelelően állandóan koplal. Néha már attól félek, hogy átcsap anorexiába. No neki ez a reklám persze pont jól jött. “No látod, hogy nem lehet kövérnek lenni! Látod, hogy kiközösítik, aki hájas!” Remélem nem sokan fognak bedőlni ennek a reklámnak.

Leave A Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük