Virtuáls H&M fehérnemű és bikini modellek, már egy igaz modell se elég tökéletes?

Ezt érdemes elolvasnod, mielőtt önsanyargató diétába kezdenél!

Azt eddig is sejtettük, hogy a magazinokban, médiákban megjelenő, tökéletes testű nők túl szépek ahhoz, hogy igazak legyenek. Vagy legalább is titokban reménykedtünk benne, hogy legalább részben a photoshopnak köszönhetően olyan lenyűgözőek.

Kiderült, hogy a H&M online katalógusában virtuális modellek mutatják be a bikiniket, fehérneműket. Az alakjuk sokszor  teljesen egyforma, csupán a bőrük színe, a hajuk és az arcuk változik:

Virtuális H&M fehérnemű modellek

Virtuális H&M fehérnemű modellek (Forrás: H&M)

 

A svéd H&M szóvivője elmondta, hogy a fehérneműket, fürdőruhákat próbababákra adják rá. Majd az így elkészült fehérneműs fotókat a számítógépes szakemberek ruházzák fel emberi külsővel.

A felháborodás persze óriási volt

 

A blogbejegyzés megírásához a következő cikk alapján kaptam kedvet: http://www.hir24.hu/divat/2011/12/07/nem-eleg-jo-a-hus-ver-modellek-teste/~~elet-stilus

Itt a cikk szerzőjének, illetve számos külföldi cikk (ők meg nyilván tőlük kaptak kedvet hozzá…:)) szerzőjének az az álláspontja:

Ejnye-bejnye H&M! Hogy képzeled, hogy irreális sztenderdeket állítasz a nők elé, a vevőidet frusztrálod, ahelyett, hogy szolgálnád őket???

Ezzel természetesen egyetértek, csak….

 

miért hegyezzük ki a dolgot a H&M-re?

Szerintem, ha megpróbálnánk, elég hosszú listát tudnánk összehozni divat-cégekről, akciókról, médiáról, filmekről amelyek az elérhetetlen, irreális “ideális” külsőt teszik a korunk legfőbb értékmérőjévé! És ezzel nők millióinak okoznak álmatlan éjszakákat!

Itt van például a Victoria’s Secret “Szeretem a testemet kampánya”:

csont sovány modellek a szeretem a testem jegyében

Forrás:http://www.curvygirlguide.com/self-body/victorias-secret-does-not-love-my-body/

A  Victoria’s Secretnek tényleg sikerült, pár igazi nőt összeválogatnia. Valóban hitelesen buzdítanak a lányok önmagunk elfogadására! Egyik ducibb, mint a másik!!! 🙂

Ha van hasonló elrettentő példád, akkor írd meg nekünk itt  az oldal alján a hozzászólásoknál! Te mit gondolsz, hogy néz ki egy igazi nő?