Az egyrészes fürdőruha mérete

Őszinte leszek, a próbálgatás a legjobb módszer meghatározni, hogy milyen egyrészes fürdőruha méret tökéletes számodra. Már 10 éve foglalkozom fehérneműkkel, fürdőruhákkal, rengeteg nőnek segítettem megtalálni álmai egyrészes fürdőruháját. Azért ennek is megvan a maga trükkje, hogyan érdemes csinálni. A tapasztalataimból, összeállítottam egy rendszert az egyrészes fürdőruha méret otthoni meghatározásához, és leegyszerűsítettem, hogy könnyen át is tudjam adni a vevőimnek.

Az egyrészes fürdőruha mérete már ránézésre is különbözik a melltartóméretektől

A melltartóknál megszokott 90B, 95G..stb.  méretek helyett olyat látunk, hogy 38, 40, 42, 44..stb. vagy 38E, 42D, 44G st… Így aztán értelemszerűen másabb megközelítést igényel az egyrészes fürdőruha méretének meghatározása.

Ráadásul az egyrészes fürdőruha méretének kiválasztása azért nehéz műfaj, mert annak pocakban és ciciben egyaránt passzolnia kell. (Sőt hosszabban is, ami megint egy külön faktor, írni fogok arról egy külön cikket….)

Az pedig tény, hogy kevés olyan nő van, aki testalkatilag pontosan megfelel a ruházati szakma által használt standard méreteknek. Valószínűleg Te sem ilyen vagy, különben nem lenne szükséged segítségre az egyrészes fürdőruhád kiválasztásához és nem olvasnád ezeket a sorokat.

1. lépés: megfelelő fürdőruha márka választása

Mindenképpen olyan fürdőruha márkát keress, ahol a fürdőruhák nem csak úgy számozódnak, hogy 42, 44, 46… stb. Hanem van kosárméretük is, vagyis ilyen méreteket látsz: 42C, 42D, 44E, 46G, ..stb.

Ez azért fontos, mert ezeknek a fürdőruháknak a méretezése sokkal árnyaltabb. Egy modellből ugyanahhoz a törzs/derék bőséghez különböző nagyságú mell tartozhat. Ezt jelöli a B,C…H kosár a fürdőruha méretekben. Így nagyobb valószínűséggel találod meg azt az egyrészesfürdőruhát, ami pont passzol rád.

Ilyenek például a német Anita fürdőruhák vagy a magyar Bahama fürdőruhák.

2. lépés: Keresd ki a táblázatból az egyrészes fürdőruha méretedet

Ehhez kelleni fog a derékbőséged és a mellbőséged.

Először a derékbőséged alapján keresd ki a konfekciómértedet. Ha ez megvan, akkor ebben az oszlopban függőlegesen lefele haladva keresd meg a mellbőségedet és olvasd le a hozzátartozó kosárméretet.

Ne lepődj meg, ha esetleg más betűvel jelölt kosárméret jön ki, mint amit melltartóban szoktál hordani, ez simán előfordulhat!

Emögött az a logika, hogy alapszabályként az egyrészes fürdőruha méretét praktikusan úgy érdemes meghatározni, hogy először megtaláljuk, hogy a törzsedre milyen méret kell. Praktikusan milyen konfekcióméretű nadrágot szoktál hordani és ahhoz képest mekkora kosár kell. Itt tehát a kosárméretet a derékbőséghez viszonyítjuk, nem pedig a mell alatti mérethez!

Egyrészes fürdőruha mérettáblázat Extramelltarto.hu

Példa 1:

Ha a derékbőséged 95 cm és a mellbőséged 120 cm, akkor az egyrészes fürdőruha méreted 48D vagy 48E

Példa 2:

Ha a derékbőséged 82 cm és a mellbőséged 112 cm, akkor az egyrészes fürdőruha méreted 42H, 44E vagy 44F (ezek mind szomszédos méretek, amik között kicsi a különbség, viszonylag rugalmasan átjárhatók.)

Most, hogy már ezt is tudod, nézz körbe, hogy milyen egyrészes fürdőruhák kaphatók a méretedben.

Tovább az egyrészes fürdőruhákhoz>>>

Persze, mint minden táblázatos megoldás, ez sem 100%-osan biztos, tartalmaz kerekítéseket, torzításokat. De az így meghatározott egyrészes fürdőruha méret ideális kiindulási alap a próbálgatás megkezdéséhez.

Várlak személyesen is>>>