Mit tehet érted egy sportmelltartó, ha nagyok a melleid?

Azt a közhelyet nyilván ismered, hogy:

A sportoláshoz jó minőségű sportmelltartót kell viselni, a mellek védelme érdekében.

Sőt még olyan idilli cikkecskéket is találtam a neten, hogy a jó sportmelltartó nagyon kényelmes, sehol nem vág be, nem szorítja le a mellet, biztos tartást ad a mellnek stb.

Felina sportmelltartó nagy mellekre

Szerintem ezek együttes megvalósulása egy D+ kosárméretnél lehetetlen. Pont az a lényeg, hogy a sportoláskor a mellek “lifegnek”. Például futáskor 8-ast írnak le vagy labdasportoknál általában vertikálisan fel-le mozognak.

A sportmelltartó dolga az, hogy ezt a mozgást a lehető legkevesebbre korlátozza.

Ezt pedig úgy tudja elérni, hogy amennyire csak lehet a testhez rögzíti  a melleket, azaz lelapítja és a testhez szorítja.

Ha futottál már úgy busz után, hogy közben a kezeiddel szorítottad a melleidet, hogy ne lifegjen, akkor tudod, miről beszélek. 🙂

A következőkre figyelj a sportmelltartó kiválasztásánál, ha nagyok a melleid:

 

1.) A sportmelltartó legyen teli kosaras, fedje az egész melled. Ez most nem a csábításról, hanem az egészségedről szól. Számolj vele, hogy ezek a melltartók általában rondák. Legyen az a jelszavad, hogy minél rondább, annál jobb!

Extreme control sportmelltartó2.) Legyen nagyon erős, masszív anyagú, minimális rugalmassággal. Emiatt biztos, hogy kényelmetlenebbnek fogod találni a sportmelltartót, mint a hétköznapi melltartóidat. Ne ijedj meg!

3.) Válassz megfelelő méretet!!! Ha az előző két pontnak nem felel meg a választásod, akkor úgy fogod érezni, hogy nem tart eléggé a sportmelltartód. Ez könnyen arra csábít, hogy kisebb méretet válassz a jobb tartás vagy nevezzük nevén a LESZORÍTÁS érdekében.

A méret kiválasztásához idekattintva kaphatsz segítséget!

4.) Mindenképp olyan modellt válassz, ami elől vagy hátul kapcsos, semmiképpen sem top fazonút. Ha elég rugalmas a top ahhoz, hogy áthúzd a fejeden ás a vállaidon, akkor biztos, hogy nem fogja elég szorosan tartani a cicijeidet a sportoláshoz. Hagyjuk meg a szexi sporttopokat a kis mellűeknek!

Összefoglalva:

Egy sportmelltartó szorítani fog, be fog vágni és elsőre biztos, hogy kényelmetlenebbnek fogod találni, mint a mindennapos melltartóidat.

Ez van, ezt kell szeretni, vagy legalább is elfogadni. 🙂